Club Show 2021

Detta arrangemang kan arrangeras utifrån Folkhälsomyndighetens nya regler att det är OK att samlas upp till 100 personer utomhus. Vi förbehåller oss också rätten att ställa in detta arrangemang vid färre än 20 anmälda hundar.


Plats:                 Vilsta sportcenter, Eskilstuna

Datum:              Fredag kväll samt Lördagen den 6-7 augusti.

Domare             Börje Johansson, auktoriserad utställningsdomare, grupp 8 domare


Vi är väldigt glada att åter kunna arrangera vår årliga rasspecial för clumber. Det blir nästan som vanligt…

Vi samlas på fredagskvällen för Cocos cup, apporteringstävlingen där snabbaste ekipaget vinner, oavsett stil. Det ekipage som vann sist var en långbent husse med valp i famnen…och snabbt gick det!

Därefter kan de som så önskar äta tillsammans, medtag egen förtäring.


Lördag 7 augusti är det utställning.

Vår domare Börje Johansson, kennel Allert´s föder upp cocker spaniel tillsammans med sin fru Therese. Här kommer en kort presentation från Börje; 

En kort presentation av mig Börje Johansson som fått den stora äran att döma er clumber special i år.

1983 köpte jag och min fru Theres våran första cocker spaniel. Kennelnamnet fick vi 1986 Allert`s. Vår första valpkull under Prefixet Allert´s föddes 1990. Hemma i huset idag bor fem Cockrar och en Basset Fauve De Bretagne.

1986 hade vi våran första champion Örlidens Störtsköne Sten. Gissa om jag var glad den dagen i Lit Jämtland när vi klarade jaktprovet.

Har genom åren tävlat på utställning , viltspår , jaktprov samt lydnad.

Allt efter vad åren gick blev utställnings intresse större och fick så småningom döma min första inofficiella utställning en springer utställning.

2007 gick jag domarutbildningen på Öster Malma . Och nu mera dömer jag hela grupp 7 stående fågelhundar och grupp 8 stötande och apporterande hundar samt raser i grupp 6 och 9.

Kom första gången i kontakt med clumber på en jakt kurs jag hade och fastnade för rasens charm och arbetssätt . Var med och tränade fram hunden så den sedermera klarade sitt jaktprov och blev sedermera utställning champion. Detta var i början på nittiotalet. Hundens namn var Don’s Big Barnett aka Barney som ägdes av Ingela Barnett.

2011 var jag färdig på clumber spaniel. Har sedan dess fått tillfälle att döma rasen i många olika länder, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike samt Polen .

Ser framemot en trevlig dag i Eskilstuna den 7 augusti .

  

Klasser:

Valpklass 4-6 månader - 125 kr

Valpklass 6-9 månader - 125 Kr

Juniorklass - 200 kr

Unghundsklass - 200 kr

Öppenklass - 200 kr

Championklass - 200 kr

Senior 8-10 år - 125 kr

Veteran över 10 år - gratis!

Anmäler samma ägare mer än tre hundar så får man 50 % på de efter 3:e hunden.


Direkt efter utställningen samlas vi och skålar för dagens vinnare.


Eftersom det ännu inte är riktigt som vanligt har vi i år valt att inte boka in någon gemensam middag och ställer även in vår traditionsenliga auktion. För de som så önskar äter vi gemensamt på kvällen på Vilstas restaurang.


På Vilsta finns det olika övernattningsalternativ, hotell, camping och stugor i olika storlekar.

Ett antal stugor och hotellrum är förbokade på Vilsta sportcenter, nämn Clumber Spaniel Klubben vid bokning, tel. 016-51 30 80


Anmälningsdatumet har tyvärr utgått men vill du vara med så kontakta klubbens utställningsansvarig, se nedan. 

Betala till klubbens bankgiro: 5761-7490 eller Swisha  på nr  123 370 5183. Märk betalningen med ditt namn, hundens/hundarnas namn och klass.


Viktigt! 

Faran för att sprida smitta är inte över. Känner du dig det mista sjuk så var vänlig och stanna hemma. 

Håll god hygien och avstånd till andra. 


Har du några frågor så kontakta klubbens utställningsanvarig Kristina Seo Gagnebeck, tel: 070-289 26 27 eller maila till styrelse@clumber.net


Välkomna önskar Clumber spaniel klubben och hoppas att vi ses på Vilsta !!